сряда, 5 юни 2013 г.

Цитати / "Да се обичаме с отворени очи" - Хорхе Букай и Силвия Салинас

(цитати от мен)
1) Да си влюбен - означава да обичаш сходствата, а да обичаш - да се влюбиш в различията.

2) Двойките се разделят заради същото, заради което се събират.

3) Актът на даването сам по себе си е равносилен на получаването: получавам удоволствие от това, че получаваш нещо хубаво, което имам да ти дам. Получавам радостта да ме слушаш и да оценяваш онова, което ти давам. Няма смисъл да даваме, ако очакваме нещо повече от самия акт на даването.

4) Времето показва, че има стотици различни начини да създадем връза с този, когото обичаме.

5) Да ревнувам - означава да поддържам вярата, че моят възлюбен дава на друг човек това, което само аз имам право да получавам от него. Или както казва Амброуз Биърс в своята книга ,,Речник на дявола'' - ,,Да ревнуваш - означава да се страхуваш да загубиш някого, когото ако загубиш заради това, поради което си се страхувал да го загубиш - не си е заслужавало труда да запазиш".

(цитати, взети от интернет)
1) Аз с теб.
Ти с мен.
Аз със себе си.
Ти със себе си.
Ние със света.

2) Най- лошото от вярванията, които родителите втълпяват и повтарят на децата си е, че трябва да търсят половинката си. Защо да не се постараем да намерим друг цял човек, вместо да се задоволим с такъв, който е разделен наполовина?

3) Всички любовни истории завършват с щастлив край: Оженили се и заживели щастливо. На вниманието на наивните: двойката не е това. Двойката е нов път и предизвикателство. С нея нищо не свършва. Тъкмо обратното, всичко започва. Освен едно: илюзията за съвършен живот без проблеми. Когато се нуждая от другия, за да съществувам, връзката се превръща в зависимост. А когато сме зависими, не можем да избираме. А без избор няма свобода. А без свобода няма истинска любов. А без истинска любов може да има бракове, но няма да има двойка.

4) Когато се нуждая от другия, за да съществувам, връзката се превръща в зависимост. А когато сме зависими, не можем да избираме. А без избор няма свобода. А без свобода няма истинска любов. А без истинска любов може да има бракове, но няма да има двойка.

5) Любовта, за която говорим ние, се гради от цели същества,к оито се срещат, а не от две половинки, които имат нужда една от друга, за да се почустват пълноценни.

6) Когато сме сами, можем да си внушим, че сме чудесни хора, но при интимния контакт се проявява както най-доброто ,така и най-лошото: съперничесто, ревност, борба за власт, желание да контролираме или манипулираме другия... и така до безкрай. Тежко е да видим това у себе си. Предизвикателството е да го приемем и да работим върху него. Най-лесно е да мислим, че другият е заядливият, егоистът, трудният.

Ако искате да следите за публикациите в този блог, моля харесайте страницата във фейсбук:
https://www.facebook.com/dkcaramella

Няма коментари:

Публикуване на коментар