вторник, 29 септември 2015 г.

Цитати / ''Моят хоризонтален живот'' - Челси Хендлър

1) Да видиш майка си гола не е нещо, от което се възстановяваш лесно. Да видиш майка си гола и как скача от единия до другия край на двойното легло с касинка на медицинска сестра, докато баща ти, също гол, я преследва с шалче на врата, е добро основание да се самообявиш за осиновяване.

2) Получих вдъхновение да подстрижа само къдриците и резултатът от това действие съвсем не беше положителен. С една дума, приличах на човек, който се е сражавал с ножицата и е загубил битката.

3) Обикновено двойките, които се държат най-дружелюбно, имат най-големи проблеми помежду си. Логично е, ако се замислите. Тъй като заедно са толкова нещастни, всеки друг естествено им харесва.

4) Случвало ли ви се е сърцето да ви заболи толкова силно, че почти да не можете да си поемете дъх? Не бих пожелала такава болка и на най-големия си враг; не бих искала да я прехвърля на никого от страх, че може би няма да е в състояние да я понесе. Това е болката, когато ви предаде човек, в когото сте се влюбили. Не е толкова сериозна като смъртта, но имате почти същото чувство и както ми се наложи да науча, болката си е болка, независимо как я разглеждате.

5) - Знаеш ли, не е нужно да пиеш, за да станеш по-приятна компания.
Щеше ми се да му кажа, че пия, за да стане той по-приятна компания.

6) Не го изрекох на глас, разбира се. Никога не казвам на глас нещата, които наистина искам. Ако правех така, нямаше да имам никакви приятели.

Забавна и истинска, книгата на Челси Хендлър печели читателите със своята откровеност и естественост. Не всеки е преминал през достатъчно свалки за една нощ, за да напише книга за тях, но всеки може да се разпознае в преживяванията на Челси. Съмнението в себе си, жаждата за нещо ново, стремглавото впускане в приключения, желанието за повече забавления и по-малко грижи, надеждата, срамът, унижението и болката, са състояние и емоции, познати на всяко човешко същество. Книгата не проследява единствено сексуалният живот на авторката, страница след страница ставаме свидетели и на емоционалното съзряване и превръщането на едно объркано момиче в истинска жена.

Like "Книжен плъх'' on facebook!

Няма коментари:

Публикуване на коментар