събота, 1 февруари 2014 г.

Цитати / ,,Всичко е съдбовно'' - Стивън Кинг

1) Всичко, което обичаш, ще ти бъде отнето.

2) На Флечър му хрумна, че в крайна сметка главорезите и патриотите с различават само по едно - като видят смъртта си да изплува в очите ти като прилив, патриотите ти държат речи; главорезите пък ти предоставят номера на банковата сметка в Швейцария и ти предлагат да те включат в Интернет.

3) Лудостта е трудно дефинируемо понятие.

4) - Не наричай хубост онуй, що не си видял докрай.

5) Макар и добра сестра и голяма хубавица, никак не я биваше да лъже. Роланд се зарадва. Добри лъжци се срещат често. Честността обаче струва скъпо.

6) - Ах, тез момчета! Все търсят да оправдаят слабостта си с женски интриги. Как ви е страх от нас, дълбоко в момчешките си сърчица направо умирате от ужас!

7) Човек и без друго не знае откъде се взема храната в супермаркета - реално погледнато, наистина не знае. Искам да кажа, ние си мислим, че всичко й е наред само защото е опакована в найлон или метална консерва, ,,двойно запечатана, гаранция за вашата сигурност'', но кой знае кой я е пипал с мръсни ръце, преди да я пъхнат в опаковката и да я запечатат двойно, или пък е кихал със сополивия си нов върху нея, може дори да си е обърсал и задника. Не че искам да ставам вулгарен, но не е ли така? Светът е пълен с чудаци и много от тях хич не са стока.

8) Има два вида страх, поне аз така смятам. Единият е измислен, като по филмите, а другият - истински. Имам чувството, че през по-голяма част от живота си сме подвластни на измисления страх. Примерно, докато чакаме да излязат резултатите от кръвна проба или когато се прибираме от библиотеката по тъмно и си мислим за злодеите, които дебнат в храстите.

9) За пръв път си дадох сметка колко ми е било гадно. Случва се понякога човек да не усети, че страда, защото... де да знам защо, защото терзанията така са го погълнали, че дори не забелязва, че се терзае.

10) - Това е даденост. В нашата организация има хора, които смятат, че това, което притежаваш... и които умееш... е нещо като талант или дарба, дори ако щеш увреждане, но не са прави. Талантът и дарбата произлизат от даденостите. Дадеността е общото, а талантът и дарбата - частното.

11) Всеки може да обели ябълката, но само истинският мъж може да изяде кората.

12) Съвършената параноя е съвършена предпазливост.

13) Мога ли да бъда винен, че правя онова, което ми придава завършеност, цялостен облик?

14) Не искаше и да чуе за бебе. ,,Притрябвало ми е някакво плешиво маймунче'' - казваше.

15) Счупената лъжица може да стане на вилица.
Нали разбираш, вилицата има зъбци, които са разделени, както ние с теб трябва да се разделим, ала същевременно те са прикрепени към една и съща дръжка. Същото се отнася и за нас. И двамата сме човешки същества, Ел Ти, които са способни на взаимна обич и уважение.

16) Котките са съвсем различни. Котката не се унижава да си изпроси нещо даже когато много й се иска. Котката е неспособна да лицемери. Ако повечето проповедници поне мъничко приличаха на котките, тази страна щеше да се върне към религията. Ако котката те харесва, ще го разбереш. Ако ли не, също ще разбереш.

17) Ако кучето и котката в дома ти се разбират по-добре отколкото вие с жена ти, очаквай някоя вечер, като се прибираш от работа да намериш писмо за сбогом, прикрепено на вратата на хладилника.

18) Дори, когато действаме, подтиквани от най-благородни подбуди, последната брънка от веригата прекалено често е обагрена с нечия кръв.

19) Щом има обикновени чудеса, значи съществуват и обикновени призраци. Човек го проумява едва когато понатрупа някоя и друга годинка и помъдрее.

20) Пък и не само любовта крепи връзката между двама души. Тайните също, както и цената, която плащаш, за да не излязат наяве.

21) Най-гениалният фокус, изпълняван от човешкото съзнание, е възприемането на вечността, битуваща там, където винаги си очаквал да се преселиш.

22) Не зная защо истеричният смях е по-страшен от безутешното ридание, но това е факт.

Фейсбук страница:
https://www.facebook.com/dkcaramella

Няма коментари:

Публикуване на коментар